Include Size Chart Baby Bottle

Nappflaska 140 ml medföljer dinapp med storlek S
Nappflaska 240 ml medföljer dinapp med storlek M
Nappflaska 340 ml medföljer dinapp med storlek L

Vid val av nappflaska rekommenderar vi en storlek på flaskan som överensstämmer med hur mycket bebisen dricker. Sedan är det viktigt att välja rätt storlek på dinappen som reglerar flödet. Herobility dinappar finns i fem olika storlekar. Se tabellen nedan som generella rekommendationer för att hitta rätt storlek på dinappen.

Vanliga tecken på att din bebis kan behöva ett snabbare flöde är: bebisen slumrar till under matningen, suger hårdare och snabbare på dinappen än innan, avbryter och gråter eller dricker mindre än tidigare. Om bebisen istället sätter i halsen kan det vara för att flödet är för snabbt. Tänk på att det ibland tar en vecka att vänja en bebis vid ett snabbare flöde.

OBS! Den europeiska standarden för nappflaskor rekommenderar att dinappen byts ut varannan månad samt att man drar i den före varje användning. Detta för att säkerställa hygien och säkerhet. Vi minsta lilla tecken på slitage ska den bytas ut.

XS 0+ månader – Långsamt flöde, kort dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
S 0+ månader – Långsamt flöde, normal dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
M 2+ månader – Medium flöde, normal dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
L 4+ månader – Snabbt flöde, normal dinapp. Lämplig för alla typer av vätskor.
XL 6+ månader – Självreglerande flöde beroende på hur hårt bebisen suger. Extra snabbt flöde, normal dinapp. Lämplig för trögflytande vätskor, t.ex. välling.