Nappflaska glas – 5 fördelar som du bör känna till

En nappflaska i glas har många fördelar och är framför allt ett miljövänligt alternativ. Som småbarnsförälder kan det vara svårt att veta hur man kan göra mer miljövänliga val när man köper diverse produkter åt sitt barn. Detta gäller inte minst nappflaskor, som ju är något många barn använder dagligen under de första levnadsåren. Herobilitys ECO Nappflaska är snäll mot både barn och planeten, och därav ett utmärkt alternativ för miljömedvetna föräldrar som önskar att göra grönare val i sin vardag. Nedan har vi listat 5 anledningar till att man bör välja vår ECO-nappflaska i glas.

1. Skonsam för ditt barn

En nappflaska i glas är bra ur hälsosynpunkt då glas är ett rent material som inte innehåller giftiga, hormonstörande eller andra skadliga ämnen.

2. Miljövänliga material

Herobilitys ECO Nappflaska är gjord av glas och bioplast. Bioplasten är tillverkad av sockerrör, ett material som är både slitstarkt och hållbart. Dinappen är gjord av medicinskt silikon. 

3. Hygienisk

Vår ECO Nappflaska har en vid öppning vilket gör den mycket lätt att diska och hålla fräsch. Ett annat plus är att glas inte missfärgas lika lätt som plast gör, vilket gör att produkten känns som ny under en längre tid, och risken för uppkomst av skadliga bakterier minskar. 

nappflaska glas

4. Slitstark och stöttålig

Herobilitys ECO Nappflaska i glas har ett skyddande hölje i silikon som omsluter hela glasflaskan, detta gör att flaskan är extra tålig och slitstark, och risken för sprickor minskar om du skulle råka tappa den i golvet.

5. Utvecklad i Sverige

Vår nappflaska i glas är utvecklad i Sverige, designad med eftertanke, och tillverkad av noggrant utvalda material – allt med barnet och planetens bästa i fokus.

 nappflaska glas

Unik dinapp som är älskad av de mest kräsna bebisar

Herobilitys ECO Nappflaska i glas har en unik dinapp med ett dubbelt antikolik-system som betydligt reducerar risken för kolik. Den ergonomiska och bröstliknande formen bidrar till ett naturligt grepp, och underlättar övergången från bröst till flaska utan att förvirra bebisen. Våra dinappar har hög acceptans (97%*) och de flesta bebisar greppar vid första försöket. 

Glasnappflaskor i flera storlekar och färger

Förhoppningsvis har du fått svar på dina frågor efter att du har läst detta, och ser fördelarna med att välja en nappflaska i glas. Upptäck vårt sortiment av ECO Nappflaskor idag och hitta din favorit här.

Mer än bara nappflaskor

Som en del av vårt hållbarhetsarbete har vi tagit fram en hel kollektion av ECO-produkter för bebisar och småbarn. Vi vill att det ska vara enkelt för föräldrar att göra ett miljömedvetet val. Upptäck hela vårt ECO-sortiment här och gör ett grönare val idag.

* enligt kundundersökning 2017.